DM 2004

Danmarksmesterskabet i kæmpegræskar 2004

Årets kæmpegræskarvinder 2004

Den relativt dårlige danske sommer med koldt forår og i perioder meget nedbør i 2004 er nok hovedårsagen til, at der er indløbet relativt få henvendelser om potentielle store græskar til årets kåring. En del har meldt tilbage og sagt at deres græskar er rådnet væk i det fugtige vejr.

Årets vinder blev Dorthe Kyllingsbæk med et græskar på ca 105 kg og et par yderligere lidt mindre græskar.

Vi besøgte Dorthe på hendes gård i det nordjyske her i november for at overrække hende præmien.

På nedenstående fotos ses Dorthe med det største græskar, et flot orange græskar – som dog efterhånden havde set sine bedste dage på grund af frost og råd.

Ligeledes et tidligere foto fra høsten, hvor hendes barnebarn poserer med græskarrene.

Dorthe er en ægte græskar-entusiast og dyrker mere end 400 spisegræskar af alverdens sorter hvert år, samt diverse kalabasser mv.

Vi ønsker fra redaktionen Dorthe tillykke med sejren og håber på en stor opbakning til næste års græskarkonkurrence. Vi vil tidligt næste forår annoncere om de nærmere omstændigheder vedr. konkurrencen i dagspressen og her på hjemmesiden

Tak for alle henvendelser, spørgsmål og bidrag vedr. årets konkurrence

Med ønsket om en god græskarsæson i 2005

Erik & Ivar Lund

Konkurrenceregler – DM i dyrkning af Kæmpegræskar 2004

For at kunne deltage og evt. vinde i konkurrencen om Danmarks største græskar 2004 skal følgende opfyldes:

  1. Man skal være tilmeldt konkurrencen ved at sende en mail til el@xlg.dk. Man må gerne bruge egne frø, men det skal STÆRKT anbefales at man bestiller kvalitetsfrø via vores hjemmeside (så bliver man iøvrigt automatisk registreret som deltager)
  2. Dyrkningen skal foregå i Danmark.
  3. Dyrkningen skal foregå på friland – ikke i drivhus. Det er dog tilladt at have planten under plastoverdække i starten af sæsonen.

Bemærk i øvrigt følgende:

  • Konkurrencen begynder ikke på en bestemt dato. Man kan så sine frø så snart man har modtaget dem, hvis man tror det er en fordel.
  • Man må høste når man har lyst, men konkurrencen slutter officielt lørdag d. 9. oktober. Ved konkurrencens afslutning skal deltagende græskar være ubeskadiget, fri for råd og uden åbne, ikke helede revner.
  • Farven på frugterne kan variere –der er ingen krav til en bestemt farve – det er ingen skønhedskonkurrence.
  • Konkurrencen er på vægt ikke på volumen. Det tungeste græskar vinder
  • Såfremt man mener at have et græskar som kandiderer til titlen som året største græskar skal man kontakte Erik Lund på telf. 46 32 16 94 eller skrive til el@xlg.dk. senest 3. oktober. De indkomne kandidater vil blive vurderet/kontrolleret og vinderne kåret. De nærmere detaljer omkring kåringen vil blive offentliggjort senere på hjemmesiden.

Spireevnen af frøene er testet til mere end 70 % – d.v.s. 2 ud af 3 frø bør spire. Skulle du alligevel få behov for flere frø eller kende andre der vil være med kan ekstra frø bestilles på www.xlg.dk – se under ”bestilling af frø”.

Hjemmesiden vil løbende bliver opdateret med status af konkurrencen.

Har du spørgsmål – eller ønsker at bidrage med status af dine anstrengelser i løbet af sæsonen – så skriv til il@xlg.dk eller el@xlg.dk.

Held og lykke !!