DM 2005

Danmarksmesterskabet i kæmpegræskar 2005

2005 blev som 2004 ikke det store sus med hensyn til nye græskarrekorder. Ingen af vi to brødre fandt den fornødne tid til helhjertet at forsøge at slå vores egne rekorder, eller iværksætte en egentlig konkurrence. Desuden flyttede vi begge, og jorden i haverne kræver bearbejdning, før nye rekorder kan blive aktuelle.

Det største græskar, som vi modtog information om, var fra Mads og Jacob Frydendahl, to 12 årige drenge fra Nordsjælland, som skrev følgende:

”Vi er et par 12-årige drenge, der har købt nogle frø af jer i foråret. Der spirede desværre kun 2 planter, men hver plante fik 2 græskar. Det ene græskar rådnede desværre. Det andet blev allerede høstet midt i september, da det revnede i stilken. Vægt 150,2 kg. Græskarret blev skåret ud til Allerhelgens aften og kom på forsiden af Ugeposten (lokalblad), fik et indslag i TV-Lorry og blev optaget i Børnenes Rekordbog.”

Nedenfor viser vi drengenes flotte græskar ved høst og udskåret. Vi siger tillykke fra redaktionen, og græskarret indplacerer sig på en flot 14. plads over alle tiders største græskar i DK.

Skulle du mene, at kunne ændre på denne rekordliste, er det tid nu at bestille frø – Vi lancerer nemlig i år en større konkurrence i samarbejde med DR2 og Fyns Stiftstidende. Se menupunktet DM 2006.

Med venlig hilsen

Ivar & Erik Lund