DM 2007

Vinderen 2007

Det var tæt på Danmarksrekord for Ludvig Ahm Krags græskar fra Uggerby i Nordjylland – men lidt over 30 kg skilte det fra den eksisterende rekord fra 2006, og Ludvig måtte tage til takke med titlen Danmarksmester 2007 og en flot pokal udlovet af Haveselskabet.

Danmarksmesterskabet i kæmpegræskar 2007

Årets Danmarksmesterskab blev afholdt i samarbejde med Det Kgl. Danske Haveselskab på Frederiksberg.

Danmarksmester 2007 blev Ludvig Ahm Krag med et flot kæmpegræskar på 273 kg – Danmarkshistoriens næststørste. Ludvig Krag er debutant, idet der var første år han forsøgte sig med dyrkning af kæmpegræskar, men er alligevel et perfekt eksempel på, hvad der skal til for at det lykkes. Trods nattefrost allerede i begyndelsen af september samt masser af blæsevejr i Nordjylland har Ludvig alligevel haft succes, idet han har fulgt dyrkningsvejledningen til punkt og prikke.

Tilmeldingen til året mesterskab har været ganske stor, men kun et fåtal har fået noget større ud af anstrengelserne, hvilket de fleste giver vejret skylden for – men det er forkert! Der er selvfølgelig ingen diskussion om, at vejret i 2006 var væsentligt bedre end i 2007, men overdækkes planten med plast fra udplantningstidspunktet, spiller vejret ikke den store rolle. Ludvig havde bygget et træskelet på ca. 25 m2 og beklædt det med kraftig plastfolie. Herved har hovedparten af planten haft optimale vækstbetingelser.

I Sverige blev konkurrencen vundet af Sverigesmesteren fra 2006 med et græskar på ikke mindre end 533 kg, kun 3 kg mindre end hans egen svenske rekord fra sidste år!

Så læren af alt dette er, at kæmpegræskar SKAL udplantes under plastoverdække. Hvor meget tid og plast man vil ofre, har betydning for hvor stort ens græskar bliver. Som minimum bør græskarplanten være under plast fra primo maj til medio juli, hvor planten vil fylde godt 3 x 3 meter. Nøjes man med dette, bør man selv i gennemsnitssomre som i år kunne opnå græskar på over 140 kg.

1. klasses frø med stamtavle som giver kæmpe mørkerøde græskar vil være til salg fra ultimo november 2007 her på siden.