DM 2009

DM i kæmpegræskar i 2009

7 græskar var udvalgt til at deltage i konkurrencen. Græskarrene var udvalgt på baggrund af indmeldinger fra årets deltagere til XLG.dk. Der var dog også en del der ikke fik meldt sig til og vi kan kun opfordre til dette forud for næste års konkurrence.

Årets DM i kæmpegræskar blev den hidtil mest spændende og bedst besatte konkurrence med 5 græskar over 200 kg, og med kun 25 kg i forskel mellem 1. og 3. pladsen.

3 pladsen gik til Hanne og Lasse Kolding fra Slagelse, som havde lavet et rigtig flot rundt orange græskar på 250, 4 kg.

2. Pladsen gik som sidste år til Ivar Lund fra Astrup i Nordjylland med 257,6 kg. En smule skuffende, da græskarret vejede mindre end den beregnede vægt.

Årets vinder blev således Ludvig Krag fra Uggerby i Nordjylland, hvis græskar vejede 275,4 kg. Under dyrkningen havde dette græskar haft potentiale til en DM rekord, men væksten klingede af i august/september.

Poul Sørensen fra Thy blev nr 6., men deltog kun med sit næststørste græskar, da det største var flækket, dette havde ligeledes haft DM rekord potentiale.

Vi håber på en endnu større deltagelse i 2010, hvor forhåbentlig endnu større græskar vil blive produceret i de danske haver.

For frø eller planter, se Bestilling.