DM 2014

– Danmarks største græskar 2014 vejer 276 kilo Under Halloween i Tivoli blev årets DM for kæmpegræskar afviklet for 7 gang. Det var en flot solkinsdag i tivoli og et talstærkt publikum var mødt op sammen med pressen..

Fem græskardyrkere bejlede til mesterskabstitlen, men de blev alle blev slået af Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald i Jylland, som løb af med sejren med et græskar på 276 kilo. Selv om der ikke var tale om ny dansk rekord holdt alle vejret mens ni granvoksne mænd fik løftet det tunge græskar op på vægten.

Det var en synlig stolt men også meget målrettet vinder Kim Engrob Bøndergaard, der slog sidste års vinder forfatteren Nina Tin Rasmussen, der måtte nøjes med andenpladsen med et græskar på 247,6 kilo. På spørgsmålet om, hvordan man avler et så gigantisk græskar på 276 kom svaret på dreven jysk:

”Mesterskabet er en enorm forløsning, som jeg har arbejdet på i de sidste fem år. Nu går jeg efter Danmarksrekorden og dernæst den nordiske rekord.  Opskriften er min hemmelighed, men jeg vil gerne røbe, at hestepærer, kømøg og masser af flydende gødning har fungeret som ”ren EPO”  på mit græskar i år. Og så har jeg også bygget et 8 x 14 meter stort tunneldrivhus for at udnytte jordvarmen – alt i alt en vinderrecept,” griner Kim Engrob Bøndergaard der til hverdag tjener til det daglige brød som bygningsingeniør.

Tredjepladsen gik til Tage Svendsen fra Vejen med et græskar på 231 kilo  (2041 9389)

DM rekorden fra Sydsjælland blev ikke slået Danmarksrekorden fra 2012 på et kæmpegræskar på 451,4 kilo tilhører fortsat ægteparret Hanne og Lasse Kolding fra Sydsjælland. Det er Tivoli og xlg.dk som sammen afvikler DM i Kæmpegræskar. De fem græskar kan ses i Tivoli i København frem til og med 2. november.

Nedenfor nogle billeder af årets deltagere, – dog ikke den sminkede mand i hvidt !.

Nina Tin Rasmussen

jørgen Øllegaard

7762335-grskar-danmarks-st[1]

 

 

 

Pernille Hansen